Arhiv novic

Okrogla miza: Zamolčano nasilje nad otroci v družinskem okolju

by Katja Meršol | nov 15, 2015
Vabljeni na okroglo mizo, ki bo v sredo, 18.11.2015, ob 18.00, v prostorih atrija ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana

Največ nasilja se dogaja za štirimi stenami domov. Vsak četrti Slovenec je že doživel različne oblike nasilja v družini, večina v svojem otroštvu, vsaka peta deklica in vsak trinajsti deček je bil v tem obdobju žrtev spolne zlorabe. Na okrogli mizi bodo člani projektne skupine POND skupaj z avtorico knjige Očim in pankrt ter strokovnjaki, ki si prizadevajo, da bi se s prepoznavanjem vzrokov in izobraževanjem takšno nasilje pravočasno prepoznalo in pravilno ukrepalo, poskušali najti možne rešitve za soočanje s tem problemom.

KDAJ: sreda, 18.11.2015, ob 18.00
KJE:  v prostorih atrija ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana

Na okrogli mizi bodo sodelovali: Aleksandra Hampamer, avtorica knjige Očim in pankrt, dr. Duška Kneževič Hočevar, antropologinja, izredna profesorica in raziskovalka na ZRC SAZU, dr. Leonida Zalokar, sociologinja, ravnateljica Vzgojnega zavoda Planina, Dževaja Popaja, svetovalka v nevladni organizaciji Zavod Emma, dr. Melita Zver Makovec, psihologinja, ZRC SAZU in Adil Huselja, sociolog in višji policijski inšpektor, Sindikat policistov Slovenije.

Predhodne prijave niso potrebne. Vljudno vabljeni.

Oglejte si celotno vabilo na okroglo mizo (PDF, velikost 608 kB)

Leave a comment

Anonimna prijava
nasilja v družini

(Ni namenjena prijavi po službeni dolžnosti)

Projekt je sofinanciran v okviru programa Norveškega finančnega mehanizma 2009–2014, sofinanciranje se izvaja v višini 606.941,85 EUR. Koordinator programa je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Norway grants

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko